Zagrebački sir – tradicija na vašem stolu

Dukat Zagrebački sir, napravljen od domaćeg kravljeg mlijeka najboljeg kvaliteta, sir je s najdužom tradicijom u kontinentalnim krajevima Hrvatske.

Dukat Zagrebački sir i danas se ručno odvaja u kalupe gdje se cijedi i poprima svoju specifičnu lisnatu strukturu i punoću okusa, istu onu kakvu imaju i domaći svježi sirevi s tržnice. Kontrolisani uslovi njegove proizvodnje potrošaču garantuju zdravstveno ispravan te prehrambeno visoko vrijedan svježi sir, napravljen od domaćeg kravljeg mlijeka isključivo najboljeg kvaliteta!

Dukat Zagrebački sir ima široku primjenu u kulinarstvu. Na trpeze donosi tradiciju u obliku mnogobrojnih domaćih specijaliteta poput sira i vrhnja, aromatičnog namaza s vlascem, lukom i crvenom paprikom, štrukli, štrudli, savijača, punjenih slanih i slatkih palačinki, ali i internacionalnih specijaliteta kao što su maštoviti quichevi, meksičke tortilje, mnogobrojne vrste torti i kolača od sira, a izrazito je osvježavajuć i ukusan i kao samostalan međuobrok. Uz nekoliko kriški kukuruznog hljeba postaje obrok kojeg su rado konzumirali i naši stari!

Dukat Zagrebački sir pronađite u pakovanjima od 375 g.

Nagrade i priznanja

Povezani članci