Za Božić više mlijeka u javnim kuhinjama

Povodom predstojećih božićnih blagdana, u sklopu humanitarnog projekta «Mliječni put dobrote», mliječna industrija Dukat upriličila je veliku akciju darivanja mlijeka i mliječnih proizvoda javnim kuhinjama Caritasa i humanitarnim udruženjima širom Bosne i Hercegovine.Među prvima, mlijeko su na području Sarajeva dobili u Caritasovoj pučkoj kuhinji «Jelo na kotačima», Slijede kuhinje Caritasa u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli i Bihaću. Mario Dlouhi, voditelj opskrbe Caritasove pučke kuhinje «Jelo na kotačima», koja na pet sarajevskih punktova opslužuje korisnike različite vjere i nacionalnosti, istakao je da će ova donacija posebno dobro doći u dane blagdana.

«Naši korisnici svakog radnog dana dobiju toplo jelo i jedan kruh, a za vikend se petkom daju dva kruha i suhi dnevni obrok. Zato će nam odlična biti Dukatova donacija mlijeka i mliječnih proizvoda», kazao je Dlouhi.  

«Mliječni put dobrote» humanitarni je projekt kojim Dukat nastoji pomagati socijalno ugroženom stanovništvu. Donacije su ove godine realizirane i povodom Ramazana, kada su uz javne kuhinje darivane i podružnice Merhameta. Iz Dukata najavljuju i donacije za pravoslavni Božić.


23. decembar/prosinac 2010.