Mljekara Inmer iz Gradačca osvojila Zlatnu medalju
Mljekara Inmer iz Gradačca osvojila Zlatnu medalju za kvalitet za Dukat tekući jogurt 3,2% mm

Sarajevo, 27.08.2015- Danas je u Gradačcu, na 42. Sajmu šljive, mljekari Inmerdodjeljena Zlatna medalja za kvalitet za Dukat tekući jogurt 3,2% mliječne masti proizveden u mljekari Inmer u Gradačcu. Kvalitetu Dukat tekućeg jogurta i drugih proizvoda koji su bili u konkurenciji za osvajanje priznanja, provjeravala je stručna komisija sačinjena od predstavnika Sajma i Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu.Ovo je još jedno u nizu priznanja za kvalitet mljekari Inmer koja posluje u okviru kompanije Lactalis BH.

Na ceremoniji dodjele nagrade, Zlatnu medalju za Dukat tekući jogurt 3,2% mliječne masti preuzeo je direktor mljekare Inmer, gospodin Bože Vidić. ‘’Prepoznavanje kvalitete, kako od strane stručne javnosti, tako i od više miliona potrošača rezultat je konstantnog ulaganja u naše proizvodne pogone i tehnologiju u Bosni i Hercegovini. Do sada je, u mljekaru Inmer, Lactalis Group uložio preko 16,5 miliona KM, a u ovoj godini bit će uloženo dodatnih 2 milona KM kako bi kvalitet proizvoda uvijek bio na maksimalnom nivou. ’’, istakao je voditelj marketinga kompanije Lactalis BH, Haris Kadenić.

Iz proizvodnih pogona Inmera na police u trgovinamaširom BiH i zemalja regiona, svakodnevno stižu proizvodi nastali od svježeg bosanskohercegovačkog mlijeka, a prema recepturama, znanju i dugogodišnjem iskustvu francuskog Lactalisa te uz pomoć mladog tima domaćih stručnjaka.

Na taj način, osim zamljekaru Inmer, ovo je priznanje i za više od 3.600 farmera iz Bosne i Hercegovine od kojih Inmer otkupljuje mlijeko za proizvodnju za preko 60 proizvoda robnih marki Dukat, Brzo&Fino, Dar prirode i Domaće blago.