Mališanima obezbjeđena zaliha mlijeka za 3 mjeseca
Povodom obilježavanja "Svjetskog dana mlijeka" Lactalis BH uručio donaciju SOS Dječijim selima BiH

Sarajevo, 01.06.2015.. - Domaća mliječna kompanija Lactalis BH povodom obilježavanja Svjetskog dana mlijeka donirala je 5 tona mlijeka za mališane u SOS Dječijim selima BiH. Tim povodom, predstavnici ove kompanije posjetili su SOS Dječije selo u Sarajevu i zajedno sa SOS porodicama obilježili ovaj dan.

Prema riječima direktora SOS Dječijeg sela u Sarajevu, Damira Mahmića, ovom vrijednom donacijom će se pokriti sve potrebe za nabavku mlijeka u SOS Dječijim selima  BiH za naredna tri mjeseca.

”Želim zahvaliti kompaniji Lactalis BH, našem starom prijatelju, koji kroz donacije u mlijeku i mliječnim proizvodima pruža značajnu podršku SOS porodicama. Budući da SOS Dječija sela BiH trenutno u porodičnom modelu brige imaju 270 djece, procjenjujemo da naša potrošnja mlijeka i mliječnih proizvoda na godišnjem nivou iznosi preko 60.000 KM. Na broj djece o kojoj se svakodnevno brinemo, svako pokriće troškova je iznimno vrijedan poklon. Hvala kompaniji Lactalis BH za  kontinuiranu podršku našem radu. Ovako posvećeni prijatelji nam pomažu u pružanju najkvalitetnije brige o djeci.“ - istakao je g. Mahmić.

Darivanjem SOS Dječijih sela BiH Lactalis BH želi potaknuti i druge kompanije da ovakvim i sličnim aktivnostima pruže podršku, sigurnost i kvalitetniji život djeci bez roditeljskog staranja koja su u SOS porodičnom modelu brige.

”Zajedničkim snagama i društveno odgovornim projektima želimo doprinijeti razvoju lokalne zajednice te pomoći onima kojima je pomoć prijeko potrebna.”– kazao je Voditelj marketinga kompanije Lactalis BH, Haris Kadenić.

Na ovaj način za mališane je obezbjeđeno mlijeko vrhunske kvalitete proizvedeno u mljekari Inmer iz Gradačca, a koja posluje u okviru kompanije Lactalis BH.

Svjetski dan mlijeka prvi put je obilježen 2001. godine u mnogim državama širom svijeta, te se od tada pa do danas svake godine povećava broj država koje sudjeluju u obilježavanju ovog važnog dana.

INFO:

Lactalis BH – se danas nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Dugogodišnji uspjeh brandova poput Dukat, Président i Galbani, Alpsko mleko, Domaće blago i Dar prirode ogleda se u zdravim, ukusnim i svježim mliječnim proizvodima omiljenim među potrošačima. Okosnicu poslovne filozofije Lactalis BH čine svježi, zdravi, prirodni i ukusni mliječni proizvodi bez konzervansa, proizvedeni od svježeg domaćeg mlijeka najboljeg kvaliteta.

Lactalis Group - je vodeća po veličini i snazi mliječna grupacija u svijetu te vodeći francuski proizvođač sireva. Godišnje otkupljuje više od 15 milijardi litara mlijeka i prema količinama otkupljenog svježeg sirovog mlijeka, zauzima treće mjesto u svijetu. Lactalis grupa zapošljava 66.000 zaposlenika u 70 zemalja, a ima organizovanu proizvodnju u preko 200 proizvodnih pogona u 37 zemalja širom svijeta, od kojih je 64 pogona u Francuskoj.

Robne marke Lactalis grupe danas se prodaju u više od 160 zemalja širom svijeta, od kojih su najpoznatije: Président, Galbani, Parmalat, Lactel, La Laitiere, Dukat, Celia, Société, Seriously Strong, Salakis, Teama, Food Master, Lauki, Flor de Esgueva, Mama Luise.

Lactalis grupa je porodična kompanija osnovana 1933. godine, a danas je vodi treća generacija obitelji Besnier.

Za više informacija molimo Vas kontaktirajte:

Emira Ćatović, PR Manager, agencija Via Media d.o.o.