Giro di Sarajevo
Vožnja ''Giro di Sarajevo'' potvrdila – bh. građani sve više svjesni značaja fizičke aktivnosti i pravilne prehrane. Vožnji se pridružio i Dukat sa svojom linijom zdravih mliječnih napitaka

Sarajevo, 04.9.2016. – Manifestacija Giro di Sarajevo – rekreativna biciklistička vožnja održana u nedjelju 4. septembra u Sarajevu, potvrdila je da Bosanci i Hercegovci postaju sve više svjesni značaja redovne fizičke aktivnosti, njegovanja zdravih životnih navika i pravilne prehrane.Istu filozofiju slijedi i kompanija Lactalis BH koja je i ove godine podržala manifestaciju i koja je nedavno u svoju široku ponudu zdravih i kvalitetnih mliječnih proizvoda uvrstila Dukat Fit – mliječni napitak bogat proteinima i niskog sadržaja mliječnih masti, naročito namjenjen osobama koje se bave sportom rekreativno ili profesionalno.

Za vožnju u dužini od 16 kilometara od starta do cilja odlučilo se preko 3.000 učesnika iz različitih krajeva BiH, za koje je Lactalis BH obezbjedio osvježenje i okrepljenje Dukat Fit-om, Dukat jogurtom i čokoladnim mlijekom kako bi  nadoknadili izgubljenu snagu i vratili energiju za nove izazove.

Od početne ideje organizatora nastale prije 8 godina, da ukažu na potrebu osiguranja adekvatnih uslova biciklistima za vožnju i parkiranje u Sarajevu, Giro di Sarajevo je postala tradicionalna manifestacija, najmasovnija ove vrste na području bivše Jugoslavije, koja osim sporta i zdravih životnih navika promiče i druge vrijednosti poput smanjenja zagađenja okoliša korištenjem ekološki prihvatljivog načina prijevoza.