Dukatu zlatne medalje za kvalitet na Sajmu u Gradačcu
Inmer-Mljekara ”Dukat” iz Gradačca osvojila je zlatne medalje za kvalitet na 40. Međunarodnom sajmu prehrambene industrije u Gradačcu za proizvode Dukat domaće kiselo vrhnje za svježi sir i Dukat “Brzo&Fino” mileram s 30% mliječne masti.

Veoma smo ponosni na priznanja koja smo dobili na prestižom Sajmu u Gradačcu. Ova nagrada je još jedan dokaz kvalitete Dukatovih proizvoda. I dalje ćemo vrijedno raditi kako bi našim potrošačima obezbijedili najbolje proizvode visoke kvalitete”, kazao je generalni direktor kompanije Dukat Tomaž Žnidarić.

Na 40. Međunarodnom sajmu u Gradačcu predstavljen je dio proizvodnog asortimana Dukat Mljekare i grupacije Lactalis, pa su tako posjetioci imali priliku degustirati širok asortiman Dukatovih mliječnih proizvoda.

Na 13.000 četvornih metara otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora, svoje proizvode izlaže više od 280 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Italije, Njemačke i Turske.

INFO:

Historija Dukat mliječne industrije na području Bosne i Hercegovine počinje 1999. godine, osnivanjem Lura Ilidže, povezanog preduzeća zagrebačke Dukat mliječne industrije. Do 2007. godine bavi se uvozom i distribucijom mlijeka i mliječnih proizvoda krovnih robnih marki Dukat i Sirela. 2007. godinu označila su dva velika događanja; u maju Dukat mliječna industrija ulazi u sastav Lactalis grupe, danas vodeće mljekarske grupacije na svjetskoj razini dok mjesec dana kasnije, u junu u sastav Dukat mliječne industrije ulazi mljekara Inmer iz Gradačca.

Dukat danas uspješno odgovara na želje i potrebe potrošača u Bosni i Hercegovini i diljem regije. Inovativnost, inzistiranje na kvaliteti i primjena najnovijih dostignuća u prehrambenoj i mliječnoj industriji omogućili su Dukatu poziciju tržišnog lidera te predvodnika novih trendova u mliječnoj industriji. Okosnicu poslovne filozofije Dukata čine svježi, zdravi, prirodni i ukusni mliječni proizvodi bez konzervansa, proizvedeni od svježeg domaćeg mlijeka najviše kvalitete.