Dukat mljekara BiH poklonila djeci Banja Luke moderan park
Kompanija Dukat mljekara BiH poklonila je djeci Banja Luke savremeno uređeni park, koji se nalazi u naselju Borik. Dukat njeguje partnerske odnose s gradom Banja Luka te je gradski park opremio sadržajima namijenjenim za dječiju igru i zabavu. Ovaj park je samo jedna u nizu donacija Dukata, koji je poznat po aktivnom društveno odgovornom poslovanju.

Prilikom otvorenja, svečanu vrpcu je presjekao gradonačelnik grada Banja Luka Slobodan Gavranović koji je kazao: ”Hvala kompaniji Dukat što je osigurala svim mališanima lijepo uređen park. Siguran sam da će djeci iz naselja Borik i okoline postati omiljeno mjesto za druženje i u kojem će provoditi zajedničke trenutke u igranju i zabavi. Ovaj park je jedinstven u našem gradu jer nudi opremu i za djecu s posebnim potrebama i zbog toga se želim još jednom zahvaliti Dukatu na ovako lijepom parku.”

Direktor marketinga kompanije Dukat BiH Haris Kadenić je rekao da je ovaj poklon namijenjen djeci i roditeljima kako bi u savremeno opremljenom parku mogli provoditi zajedničko vrijeme u druženju i zabavi. ”U cilju jačanja partnerskih odnosa s gradom Banja Luka odlučili smo opremiti centralni park sadržajima namijenjenim za zabavnu i sigurnu igru te tako biti partner kako Banja Luci tako i njenim stanovnicima. Posebno nam je drago vidjeti na licima djece osmijeh, jer nam je upravo on i bio vodilja u ovom projektu. ”

Dukatovi specijalni gosti bili su i djeca iz vrtića «Plavi čuperak» iz Banja Luke koji su tom prilikom izrecitovali pjesmice o mlijeku čime su nagrađeni burnim aplauzom.

Dječiju zabavu u parku upotpunili su šareni baloni i razigrani klovn, a u svrhu promovisanja zdravih prehrambenih navika kod djece, Dukat je osigurao i znatne količine svojih proizvoda koje je poklonio na dan otvorenja.

Dukat svoj uspjeh temelji na zdravim i ukusnim mliječnim proizvodima omiljenim među potrošačima kao i društveno odgovornom djelovanju.