Božićne Dukatove donacije - “Mliječni put dobrote”
Mliječna industrija Dukat je u sklopu projekta “Mliječni put dobrote”, a povodom predstojećeg pravoslavnog Božića, upriličila donacije mlijeka i mliječnih proizvoda Dječijem domu “Rada Vranješević” i dobrotvornom društvu “Kolo Srpskih Sestara” iz Banja Luke.

“Mliječni put dobrote” je humanitarni projekat pokrenut polovinom 2007. godine, kojim Dukat nastoji pomagati socijalno ugroženim osobama širom regije.

”Zahvaljujući odličnoj saradnji sa humanitarnim udruženjima i vjerskim institucijama uspijevamo da kroz akcije darivanja pomognemo onima kojima je pomoć neophodna. Zajedničkim snagama, dobrom voljom i mnogim donacijama možemo doprinijeti razvoju zajednice u kojoj živimo”- kazala je Antonela Blaškić, voditeljica marketinga Dukat mliječne industrije.

Ovo je još jedna u nizu donacija koju Dukat tradicionalno svake godine organizira širom Bosne i Hercegovine, a kojima je cilj da se pomogne ugroženim članovima društva, te da štićenici domova osjete radost praznika i da im se omogući kvalitetan i zdrav obrok.

INFO:

Historija Dukat mliječne industrije na području Bosne i Hercegovine počinje 1999. godine, osnivanjem Lura Ilidže, povezanog preduzeća zagrebačke Dukat mliječne industrije. Do 2007. godine bavi se uvozom i distribucijom mlijeka i mliječnih proizvoda krovnih robnih marki Dukat i Sirela. 2007. godinu označila su dva velika događanja; u maju Dukat mliječna industrija ulazi u sastav Lactalis grupe, danas vodeće mljekarske grupacije na svjetskoj razini dok mjesec dana kasnije, u junu u sastav Dukat mliječne industrije ulazi mljekara Inmer iz Gradačca.
Dukat danas uspješno odgovara na želje i potrebe potrošača u Bosni i Hercegovini i diljem regije. Inovativnost, inzistiranje na kvaliteti i primjena najnovijih dostignuća u prehrambenoj i mliječnoj industriji omogućili su Dukatu poziciju tržišnog lidera te predvodnika novih trendova u mliječnoj industriji. Okosnicu poslovne filozofije Dukata čine svježi, zdravi, prirodni i ukusni mliječni proizvodi bez konzervansa, proizvedeni od svježeg domaćeg mlijeka najviše kvalitete.

04.01.2013.