Supervoće na vašem jelovniku
Jeste li se već susreli s pojmom supervoće? Ako još ne znate, riječ je o voću koje, uz odličan okus, ima i visok udio antioksidansa.


Na globalnoj razini dosad su kao "supervoće" prepoznati nar, bobičasto voće, borovnice, brusnice, purpurne bobice açai, goji bobice, mangosteen te popularni noni.

Šipak ili nar poznat je kao bogat izvor antioksidansa, a divlje šumsko bobičasto voće znatno je bogatije antioksidansima nego njegove kultivirane inačice.

Borovnica, uz antioksidativna svojstva, poboljšava koncentraciju, smanjuje rizik od srčanih oboljenja i karcinoma te usporava starenje.

Zahvaljujući bogatom nutritivnom sastavu i antioksidativnom djelovanju, egzotično voće poput goji bobica, mangosteena i brazilske bobice açai posebno se preporučuje osobama s visokom razinom kolesterola u krvi i hipertenzijom.

Noni je tropsko voće porijeklom iz Polinezije, Australije i Novog Zelanda koje potpomaže naš imunološki sustav, povećava tjelesnu energiju te povoljno djeluje na kolesterol.

Važno mjesto među supervoćnim namirnicama svakako zauzima brusnica, kojoj je dokazano blagotvorno djelovanje na različite upale i infekcije urinarnog trakta, prouzročene sveprisutnom bakterijom Echerihijom coli.

Tamno bobičasto voće bogato je i vitaminima C i A, željezo, kalijem, prehrambenim vlaknima, folnom kiselinom te mnoštvom fitokemikalija kojima se propisuju protuupalna, antioksidativna i antiinfektivna djelovanja.

Ovim se voćnim zalogajima možete zasladiti u svakom trenutku, čak i izvan sezone, uz Dukat Frutisimu ili b.Aktiv LGG zdravih i slasnih supervoćnih okusa.