SenSia i probava
Dukat SenSia, obogaćena probiotičkom bakterijom Bifidus Naturalis i prehrambenim vlaknima, iznimno je korisna u regulaciji probave na prirodan način.


Izloženost različitim vrstama stresa, neuravnotežena prehrana, primjena lijekova (posebice antibiotika), kao i infekcije uz porast tjelesne temperature mogu poremetiti ravnotežu crijevne bakterijske flore. Zbog toga dolazi do smanjenja broja korisnih bakterija u crijevima, što može dovesti do nastanka probavnih poremećaja koji utječu na zdravlje cijelog organizma.

Probiotik ili probiotička bakterija u prehrani ljudi djeluje korisno na zdravlje domaćina. Riječ probiotik izvedenica je grčkog izraza pro bios (za život), a označava pojedinačne ili mješovite kulture živih mikroorganizama koji imaju povoljno djelovanje na organizam poboljšavajući svojstva bakterijske flore probavnog sustava.

Prehrambena vlakna također učinkovito djeluju na regulaciju rada probavnog sustava, a Dukat SenSia sadrži prehrambena vlakna i probiotik Bifidus Naturalis. Svakodnevnim konzumiranjem SenSie u kratkom se vremenu poboljšava prirodna funkcija crijeva što dovodi do učinkovitog i kvalitetnog iskorištavanja hranjivih sastojaka i utječe na poboljšanje cjelokupnog zdravlja.

Očuvanje ravnoteže crijevne flore zahtjevna je zadaća. Promjena životnog stila koja uključuje pravilnu i uravnoteženu prehranu, smanjenje akutnog i kroničnog stresa, izbjegavanje štetnih navika, kretanje i tjelesna aktivnost, kao i racionalnija primjena antibiotika važni su čimbenici u održanju ravnoteže crijevne flore. Nedvojbeno je kako se osobito snažni povoljni učinci na održanje ravnoteže crijevne mikroflore postižu kontinuiranom primjenom mliječnih proizvoda koji sadrže probiotičke bakterije i prehrambena vlakna, kao što je Dukat SenSia.