Omega-3 masne kiseline u prehrani
Omega-3 masne kiseline pozitivno utječu na zdravlje kardiovaskularnog sustava i izvrstan su izvor energije.


Drugim riječima, one štite srce i krvne žile snižavajući razinu triglicerida, čime se smanjuje opasnost od stvaranja krvnih ugrušaka. Očuvanje elastičnosti i prohodnosti krvnih žila pridonijet će normalizaciji krvnog tlaka.

Najbogatiji prirodni izvor omega-3 masnih kiselina je morska riba, posebice skuša, sleđ, losos, srdela, jesetra i tuna, zbog čega stručnjaci preporučuju barem dva riblja obroka tjedno. Osim u ribi, omega-3 masne kiseline nalaze se i u određenoj biljnoj hrani poput lanenog i repinog sjemena i ulja.

Dukat trajno mlijeko Omega 3 obogaćeno je omega-3 masnim kiselinama pa se posebno preporučuje svim osobama koje zbog ubrzanog tempa života ne unose dovoljne količine omega-3 masnih kiselina te osobama koje pate od bolesti srca i krvnih žila, trudnicama i dojiljama, osobama starije dobi te sportašima, a može poslužiti i kao mjera prevencije kroničnih bolesti krvožilnog sustava.

Jedna čaša od 2,5 dl Dukat mlijeka Omega 3 osigurava 15% preporučene dnevne količine omega-3 masnih kiselina (DHA & EPA).