Netolerancija laktoze
Danas više nije potrebno izbaciti mlijeko iz redovne prehrane ako patite od problema netolerancije laktoze.


Odmalena nas uče da je mlijeko namirnica koja sadrži visokovrijedne hranjive tvari poput bjelančevina, kalcija i vitamina te da igra važnu ulogu u našem svakodnevnom životu. Smanjen unos mlijeka podrazumijeva i smanjen unos kalcija iz mlijeka, što povećava rizik od prijeloma kostiju, osteoporoze i hipertenzije.

No, što s osobama koje pate od problema netolerancije laktoze?

Usprkos dokazanim blagotvornim učincima mlijeka na zdravlje organizma, neke osobe jednostavno ne podnose mliječni šećer laktozu. One u svom probavnom sustavu nemaju dovoljne količine enzima laktaze koji razgrađuje laktozu na jednostavnije šećere pa nerazgrađena laktoza u crijevima izaziva tegobe, poput nakupljanja plinova, grčeva, nadutosti i proljeva.

Za sve one koji pate od problema netolerancije laktoze Dukat ima rješenje: trajno mlijeko Lagano jutro sa 90% smanjenim udjelom laktoze, ali jednakom količinom visokovrijednih hranjivih tvari poput kalcija, bjelančevina i vitamina koje čuvaju zdravlje naših kostiju. U trajnom mlijeku Lagano jutro mliječni šećer razgrađen je na jednostavnije šećere koji ovo mlijeko čine lako probavljivim i izrazito ukusnim zahvaljujući slatkastom okusu. Osobe netolerantne na laktozu u trajnom mlijeku Lagano jutro mogu svakodnevno uživati bez pojave neugodnih simptoma.