Maslac – prirodan i ukusan izbor uz doručak ili pri pripremi jela i slastica
Kako se danas sve više razvija svijest o važnosti pravilne i uravnoteže prehrane, tako se sve više preispituju namirnice koje svakodnevno koristimo u svojoj prehrani.


Jedna od takvih, svakodnevno prisutnih namirnica u našoj prehrani svakako je i maslac.
Maslac je u potpunosti prirodan proizvod, spravljen od prirodnih sastojaka izdvajanjem mliječne masti iz svježeg mlijeka, odnosno od slatkog vrhnja.

Bogat je izvor mliječne masti; sadrži čak 82 grama mliječne masti u 100 grama proizvoda, što ga čini odličnim izvorom energije. No, upravo se zbog visokog udjela mliječne masti u maslacu često zapitamo trebamo li ograničiti njegov unos u organizam?

Prevelik unos masti može imati štetne posljedice za organizam, jednako kao i nedovoljan unos masti. Tajna pravilne prehrane je umjerenost i raznolikost!

Osim što je odličan izvor energije kod pojačanih fizičkih i intelektualnih aktivnosti, posebno ako se konzumira ujutro s integralnim kruhom ili pecivom i medom, uz čašu mlijeka ili jogurta, vrsni kuhari maslac koriste pri pripremi slanih i slatkih jela jer samo maslac jelima daje profinjen miris i posebnu bogatu i slasnu aromu koju osjećamo na svom nepcu i nakon što smo završili s jelom.

Bilo da je riječ o doručku ili o pripremi jela, maslac je prirodan, zdraviji i ukusniji izbor u odnosu na zamjenske, industrijske proizvode dostupne na tržištu.