Stéphan Macchi poučava kulinarskim trikovima uz sireve Président
U organizaciji Dukata i Wine & Gastro Academyja, održan je prvi kulinarski tečaj Stéphana Macchija pod nazivom „Gospodin sir u Vašoj kuhinji“.


Prvi je tečaj sa zanimanjem pratila skupina novinara, usvajajući kulinarske vještine kojima ih je poučavao vrsni kuhar francuskih korijena Stéphan Macchi. Tema niza od tri tečaja, koje građanima daruje Dukat, jest primjena sireva u suvremenoj gastronomiji. Stéphan, kuhar i zaljubljenik u sireve, predstavio je mogućnosti kreativne upotrebe sira u kulinarstvu koristeći se kvalitetnim francuskim sirevima Président i Société. Iako je Stéphan pripremao jela profinjenog izgleda i okusa sa sirom u glavnim ulogama, polaznici su ih s lakoćom usvajali, a naučili su ponešto i o sljubljivanju tih jela s vinima. Vrhunski sirevi Président Camembert i kozji sir te Sociétéov Roquefort savršeno su se uklopili u Stéphanova jela koja se s lakoćom mogu pripremati i u vlastitom domu.

Tečajevi kuhanja jedan su u nizu projekata koje Dukat provodi s ciljem promicanja kulture konzumacije i uživanja u sirevima. Ove nas je godine u svibnju Dukat počastio Cheese showom, kada su u Hrvatskoj gostovali stručnjak za sir Xavier Thuret i poznati francuski kuhar Jean-Charles Karmann.

Osim slasnih jela s vrhunskim sirevima, Stéphan Macchi ujedno je predstavio i svoj kulinarski televizijski show "Jezikova juha" koji uskoro kreće na RTL Televiziji.

Objavu za medije preuzmite ovdje.