Predstavljeni vrhunski talijanski Galbani sirevi
Dukat predstavio vrhunske talijanske sireve Santa Lucia Mozzarellu, Galbani Gorgonzolu eccellenza i Parmigiano Reggiano – Atraktivan show cooking i gurmanske delicije vrsnog chefa Stefana Cosattinija na predstavljanju Galbani sireva.


Vodeća mliječna industrija Dukat predstavila je jučer u luksuznom ambijentu restorana Spoon vrhunske talijanske Galbani sireve - Santa Lucia Mozzarellu, Galbani Gorgonzolu eccellenza i Parmigiano Reggiano.

Galbani sireve zamamnog okusa i mirisa predstavili su gastronomski stručnjak Rene Bakalović i talijanski chef Stefano Cosattini. Kako je naglasio Rene Bakalović, popularni Galbani talijanski sirevi - Mozzarella, Gorgonzola i Parmigiano Reggiano - poznati su zahvaljujući globalno omiljenoj talijanskoj i mediteranskoj kuhinji.

Mozzarella je sastavni dio svake kvalitetnije pizze i idealan je sastojak osvježavajućih mediteranskih salata. Drugi poznati talijanski sir je gorgonzola, s plemenitom plavom plijesni. Ovaj je sir izrazito pogodan kao dodatak raznim umacima, čiji je tipično pikantni okus vrhunski gastronomski doživljaj. Parmigiano Reggiano ili popularni parmezan idealan je za konzumaciju uz čašu crnog vina, ali i kao dodatak raznim talijanskim i mediteranskim jelima.
Iako je gastronomija stvar ukusa, naglasio je Rene Bakalović, visoka gastronomija nezamisliva je bez vrhunskih sireva koji punoću okusa posebno razvijaju uz kvalitetna i dobro odabrana vina. Upravo su birana talijanska vina upotpunila jedinstven gastronomski doživljaj na predstavljanju Galbani sireva u restoranu Spoon.

Uz degustaciju sireva, iznenađenje su bile i gurmanske delicije chefa Stefana Cosattinija spravljene uz atraktivan show cooking, upravo od sireva predstavljanih na događanju. Stefano Cosattini istaknuo je da su Talijani poznati kao veliki ljubitelji sireva te je izrazio zadovoljstvo širenjem ponude i kulture konzumacije visokokvalitetnih sireva u Hrvatskoj.

O Galbaniju
Galbani, najveći europski i svjetski proizvođač i izvoznik izvornih talijanskih sireva, osnovan je davne 1882. godine. Sinonim je za vrhunske talijanske sireve koji svakodnevno potrošačima u više od 50 zemalja diljem svijeta približava zamamne okuse i mirise Mediterana. Tvrtka je poznata po međunarodno priznatim robnim markama sireva: Santa Lucia, Galbani i Dolcelatte. Na veliko zadovoljstvo domaćih potrošača, Santa Lucia Mozzarella, Galbani Gorgonzola cremoso i erborinato i jedinstveni Parmigiano Reggiano odnedavno su, zahvaljujući Dukatu, dostupni i na hrvatskom tržištu.

Objavu za medije preuzmite ovdje.