Održan Atletski miting općine Novi Grad Sarajevo
Olimpijac Stipe Žunić pobjednik u bacanju kugle, Damir Redžepagić, prvo mjesto u disciplini 100m

 

Sarajevo, 5.6.2017. - U okviru dvadeset i prve tradicionalne manifestacije „Novogradski dani 2017.“, koja traje od 30. maja do 20. jula, u Centru Safet Zajko, jučer je održan Atletski miting općine Novi Grad Sarajevo. Ovaj jedini gradski atletski miting, koji se svake godine održava u mjesecu junu i ima za cilj da popularizira "kraljicu sportova" među odraslima, ali i djecom, jučer je okupio veliki broj učesnika koji su svoje atletske sposobnosti imali priliku pokazati učešćem u tri kategrije takmičenja. Tako je novoizgrađena atletska staza, sa četiri kružne i šest staza u pravcu, bila izazov za dječake i djevojčice, rekrativce, ali i profesionalne atletičare.

 

 

U okviru takmičenja Dječije atletske lige sudjelovalo je čak 200 djece, a od 26 rekreativaca, u apsolutnoj kategoriji za muškarce prvo mjesto osvojio je Mirzet Halilović, a u ženskoj Hanifa Terzić. Među profesionalnim atletama, od ukupno 70 takmičara, najbolje rezultate ostvario je Stipe Žunić, koji je prema IAAF tablicama zauzeo prvo mjesto, a prvo mjesto ostvario je i u disciplini bacanja kugle. Sjajan rezultat ostvario je i Damir Redžepagić, koji je osvojio prvo mjesto u disciplini 100m sa novim ličnim rekordom 10.77sec. Pored olimpijca iz Hrvatske, Stipe Žunića, jučerašnji miting ugostio je i bh. olimpijce Luciju Kimani i Hamzu Alića.

 

 

Prijatelj ove značajne sportske manifestacije bila je kompanija Lactalis BH koja je za sve učesnike osigurala dovoljnu količinu okrepljujućih mliječnih napitaka, čokoladnog mlijeka za učesnike dječije utrke, i proteinskog napitka Dukat Fit za odrasle.

"Kao kompanija koja rado podržava atraktivne sportske manifestacije i takmičenja prepoznali smo kako je Atletski miting općine Novi Grad Sarajevo od velike važnosti za atletiku u Sarajevu, jer ima za cilj animirati što veći broj dječaka i djevojčica da se uključe u ovaj sport. Ujedno, svojim programom okuplja i najznačjnije atletičare iz zemlje i regiona, a podržava učešće i rekreativaca. Drago nam je da smo bili dio ovog lijepog sportskog druženja za sve generacije", izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalis BH. Raznolikost mitinga kao i atletski resursi i svi ostali prateći elementi Centra Safet Zajko osigurali su idealnu atmosferu i ambijent za dobar atletski performans i uživanje brojnih posjetioca mitinga.