Dukat predstavio Lagano jutro - mlijeko sa smanjenim udjelom laktoze
Dukat Lagano jutro jedino je kravlje mlijeko na domaćem tržištu sa smanjenim udjelom laktoze, ali bogato visokovrijednim hranjivim tvarima poput kalcija, bjelančevina i vitamina.


Dukat mliječna industrija i nutricionistica Darija Vranešić u zagrebačkom restoranu Plato predstavili su inovaciju iz Dukata - mlijeko Lagano jutro sa smanjenim udjelom laktoze (mliječnog šećera).

Okupljenim medijima na Lagano jutro brunchu Darija Vranešić predstavila je razloge zbog kojih je Dukat Lagano jutro inovativan proizvod, namijenjen svima koji brinu o svome zdravlju te vole uživati u okusu kravljeg mlijeka bez osjećaja nadutosti, grčeva i boli u trbuhu. Upravo su to glavni simptomi netolerancije laktoze tj. smanjene sposobnosti probavljanja mliječnog šećera - laktoze. Iako netolerancija laktoze ne predstavlja opasnost za čovjekovo zdravlje, neugodni simptomi koje uzrokuje mogu znatno smanjiti kvalitetu života.
Glavni izvori laktoze, ali i kalcija su mlijeko i mliječni proizvodi. Izbacivanje te skupine namirnica iz prehrane, uslijed smanjenog unosa kalcija iz mlijeka, povećava rizik od prijeloma kostiju, osteoporoze i hipertenzije te uzrokuje nedostatak ostalih esencijalnih nutrijenata prisutnih u mlijeku, kao što su bjelančevine i vitamini.

"Upravo je iz tih razloga, Dukat Lagano jutro dobrodošla novost na domaćem tržištu. Mlijeko Lagano jutro ima 90 posto manje laktoze, ali i jednaku količinu visokovrijednih hranjivih tvari poput kalcija, bjelančevina i vitamina kao i obično kravlje mlijeko. Osobe netolerantne na laktozu u Laganom jutru mogu uživati svakodnevno bez pojave neugodnih simptoma te rizika od narušavanja zdravlja", zaključila je Darija Vranešić.

Objavu za medije preuzmite ovdje.