Dukat otvorio najsavremeniji skladišni prostor vrijedan 800.000 KM
Dukat mljekara, zahvaljujući investiciji vrijednoj 800.000 KM, u Gradačcu je 8. novembra/studenog, otvorila najsavremeniji skladišni prostor u domaćoj mliječnoj industriji, kapaciteta 2.365 paletnih  mjesta.

Svečano prerezavši crvenu vrpcu, skladište su pustili u rad Roland Gilles Ambasador Francuske u BiH, Tonči Staničić Ambasador Hrvatske u BiH, te Thierry Zurcher član Uprave Dukata i Joseph Dominic Goić direktor Dukat mljekare.


„Ova je investicija od izuzetnog značaja kako za Dukat tako i za naše potrošače diljem Bosne i Hercegovine. Radi se o visokom regalnom skladištu koje je projektirano i izvedeno prema EU standardima i direktno je povezano s proizvodnjom“, rekao je Joseph Dominic Goić, direktor Dukat mljekare.


Osim što je rukovanje finalnim proizvodima svedeno na minimum te je onemogućena deformacija proizvoda prilikom njihova skladištenja, ovo je visoko regalno skladište i nužan preduvjet za provođenje izvoznih operacija Dukat mljekare na tržištima Europske unije.


„Imajući u vidu skori ulazak susjedne Hrvatske u sastav Europske unije te sagledavajući Hrvatsku kao jedno od najvećih izvoznih tržišta, kako Dukat mljekare tako i domaće mljekarske industrije, Dukat mljekara intenzivno se prilagođava strogim zahtjevima Europske unije. Tako Dukat mljekara već danas zadovoljava postavljene EU standarde, a EU izvoznički broj očekujemo tokom 2012. godine“, zaključio je Goić.


Nakon svečanog otvaranja Dukatovog visoko regalnog skladišta te obilaska Dukat mljekare, uzvanici, među kojima i Roland Gilles Ambasador Francuske U BiH, Tonči Staničić Ambasador Hrvatske u BiH, Thierry Zurcher član Uprave Dukata, zatim Fadil Imširović, gradonačelnik Gradačca te Drago Živković menadžer Dukatovog ureda za potrošače, posjetili su farmu krava „Ledenička dolina“ jednog od dugogodišnjih kooperanata i partnera Dukat mljekare.


„Zadovoljni smo kada vidimo kako Dukat mljekara investira u domaće tržište mlijeka na svim razinama. Vjerujemo kako su pred nama sjajna saradnja i zajednički uspjesi“, poručili su iz „Ledeničke doline“ pozdravivši Dukatovu investiciju u visoko regalno skladište.

Preuzmite dokument